Xbox Game Pass en EA Play
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Microsoft claimt dat Sony ontwikkelaars betaalt om Game Pass te negeren

Gamen op abonnement. Wanneer je een Game Pass hebt is het kopen van games eigenlijk niet meer zo heel interessant. Met de recente overnamen van Bethesda en Blizzard-Activision biedt GamePass op GTA na alles dat je echt moet hebben. Sony’s tegenoffensief zou het betalen van ontwikkelaars zijn om ze buiten Game Pass te houden.

Wie als ontwikkelaar in Game Pass terecht komt, krijgt een vergoeding voor de gespeelde tijd in de game. Doordat de drempel tot het spelen van jouw game veel lager is dan de traditionele aankoop, is dat voor kleine ontwikkelaars enorm interessant.

In Brazilië heeft Microsoft concurrent Sony beschuldigd dat het actief ontwikkelaars buiten Game Pass zou proberen te houden. Sony zou daar zelfs steekpenningen voor over hebben. Sony zou ook andere abonnementsdiensten op deze manier proberen te blokkeren bij bepaalde ontwikkelaars.

Exclusieve titels zijn niks nieuws binnen de industrie. Bovendien kocht Sony onlangs nog ontwikkelaar Bungie, die al jaren de Xbox-exclusieve Halo titels ontwikkelt.

Brazilië is één van de weinige landen die nog niet officieel goedkeuring heeft gegeven voor de overname van Activision Blizzard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.