Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een pc

Eindelijk gaat je jarenlange wens in vervulling; je gaat een nieuwe game computer kopen! Dat kost nog best wat tijd, want er is genoeg keuze uit allerlei onderdelen. Welke game monitor kies je bijvoorbeeld? En welke videokaart is momenteel goed genoeg om de zwaarste games te kunnen spelen? Het zijn allemaal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden als je een computer gaat kopen. Welke onderdelen je het best kunt kiezen, is vooral afhankelijk van wat je ermee wilt gaan doen.

Aandachtspunten kopen game computer

Als je een game computer gaat kopen, dien je rekening te houden met de onderdelen die je kiest om de computer samen te stellen. Natuurlijk mag een goede game monitor niet ontbreken. Met een hoge verversingssnelheid maak je immers meer kans om je tegenstander uit te schakelen in een snelle shooter. Daarvoor heb je wel een videokaart nodig die het mogelijk maakt om zware spellen snel weer te kunnen geven. En natuurlijk is ook de keuze voor je processor, werkgeheugen of harde schijf belangrijk.

Koop een goede game monitor

Ga je een snelle shooter of andere games spelen waar je een korte reactietijd voor nodig hebt? Dan raden we aan een goede game monitor te kopen. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor een VA-panel, maar ook voor OLED. Als je kiest voor een OLED gaming monitor, ervaar je diepere zwartwaarden en hogere contrasten. Zo is het net alsof je helemaal wordt meegezogen in je favoriete game. Met een lagere reactietijd kun je sneller reageren in een spannende game zoals een racing game of shooter.

Kies voor een krachtige videokaart

Bij een gaming pc kopen is de keuze voor de videokaart het meest belangrijk. Deze kaart zorgt ervoor dat alle visuele elementen worden verwerkt. Als je een snellere videokaart hebt, worden je beelden beter weergegeven. Daardoor heb je minder last van haperingen. Een goede videokaart verwerkt minimaal 30 frames per seconde, maar het liefst kies je voor een kaart met 60 frames of meer per seconde. Je kunt zelf kiezen tussen de verschillende prijsklassen. Als je kiest voor een duurdere en krachtige videokaart, ben je ook klaar voor toekomstige zware spellen.

Processor, werkgeheugen en harde schijf

Uiteraard kun je bij de game computer ook kiezen voor de processor, het werkgeheugen en de harde schijf. De processor zorgt ervoor dat de spelwereld goed wordt berekend. Bijvoorbeeld waar je tegenstanders lopen. Een processor berekent of je raak schiet of niet. Kies daarom altijd voor een krachtige processor. De CPU en videokaart zijn het belangrijkst. Voor het streamen van games (op Twitch) heb je minimaal 16 GB RAM nodig. Je games starten bovendien sneller op als je kiest voor een SSD-schijf in plaats van een harde schijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.