Logo GadgetGear.nl
Apple Reality Headset
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple legt mogelijke VR merknamen vast

Wat de iPhone deed voor ‘mobiele telefoons’ lijkt Apple te gaan herhalen voor mixed / virtual reality headsets. Op de achtergrond zou het bedrijf al jaren aan een eigen bril werken en met het vastleggen van de nodige merknamen, lijkt het product in de laatste fase van ontwikkeling te zitten.

Apple is gestart met het vastleggen van diverse merknamen rondom het woord ‘reality’. Het gaat om de Reality One en Reality Pro die mogelijk naar twee varianten van de bril verwijzen en Reality Processor die zou kunnen verwijzen naar de chipset van de bril. Of, in het slechtste geval, een chipset die je in jouw iOS of macOS hardware moet hebben om de bril aan te kunnen sturen. In dat laatste geval moet je namelijk jouw overige hardware ook upgraden om de nieuwe bril te ondersteunen.

Of we ze dit jaar al gaan zien is nog onbekend. Het vastleggen van merknamen start doorgaans op het moment dat het risico op uitlekken van productnamen substantieel is. Dit kan nog maanden of zelfs meer dan een jaar voor de lancering van een product gebeuren. Bovendien kunnen de namen ook een heel ander doel krijgen dan we nu denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.