Logo GadgetGear.nl
iRobot Braava Jet 6m Roomba s9+
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amazon van plan iRobot in te lijven

iRobot staat al jaren bekend als de pionier op het gebied van robotstofzuigers. Het bedrijf heeft een enorme ervaring opgebouwd met in-house navigatie en andere belangrijke technologie. Maar iRobot heeft ook schulden en Amazon is van plan dat op te lossen.

Amazon is eigenaren van een aantal merken, waarvan de bekendste Ring is. Daar gaat Amazon iRobot nu aan toevoegen. Amazon heeft een bod van $1,7 miljard gedaan op de openstaande aandelen. Dat is 22% hoger dan de dagwaarde.

Hoewel iRobot zelf akkoord is met de overname, moeten de mededingingsactiviteiten dit nog goedkeuren. Die goedkeuring lijkt er wel aan te komen gezien de markt zeer veel concurrentie bevat. Die komt vooral uit de Aziatische hoek. Denk aan krachtige merken als Samsung en LG die massa’s stofzuigrobots in de markt zetten. Met het kapitaal van Amazon zal iRobot weinig moeite hebben om verder te groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.