Logo GadgetGear.nl
Monster Hunter Rise: Sunbreak
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Monster Hunter Rise: Sunbreak (DLC Nintendo Switch)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm goede toevoeging op de originele game
  • Bijna een verdubbeling qua content

THE BAD

Door de jaren heen bleef de gameplay van de Monster Hunter series vrijwel ongewijzigd. Totdat Monster Hunter World verscheen voor de PC. Een nieuwe aaneengesloten wereld zonder losse veldjes waar je tussen wisselde. In 2021 verscheen Monster Hunter: Rise voor de Nintendo Switch en bracht die uitgebreide gameplay eindelijk naar een handheld console.

Voor wie het nog niet kent

In Monster Hunter ben je altijd een jager. Je jaagt op monsters, veelal om quests op te lossen. Tijdens het jagen krijg je de tijd om van alles te verzamelen. Zowel door het stropen van de monsters waar je op jaagt als door het plukken van struikgewassen, het hakken in mijnen etc. De materialen waar je mee terugkomt kun je verkopen, maar ook gebruiken om sterkere wapens en uitrustingen mee te maken. Of combineren om zelf handige accessoires te maken voor tijdens jouw avonturen. Hoewel er veel verzoeken zijn van de dorpsbewoners die je tegenkomt, is er in de praktijk nooit echt een verhaallijn om je aan te houden… en dat was altijd prima, maar is onderhand wel een beetje veranderd.

Monster Hunter was ooit echt een heel lastige game om in te komen. Voor de eerste delen had ik een lijst met combo’s geprint naast me liggen. Later werd het combineren steeds gemakkelijker. Dat begon met dat de game combinaties ging onthouden voor je en later waren alle combinaties vanaf het begin al als lijst beschikbaar.

Qua gevechten bleef Monster Hunter altijd een flinke leercurve hebben. Je moest het gedrag van jouw prooi bestuderen. Zowel tijdens de jacht als tijdens de rust. Zo werd iedere klap die je uitdeelde, een weloverwogen beslissing. Ook dat is in Rise een stuk gemakkelijker geworden. Rise is dan ook veel meer actie dan strategisch denken.

Wanneer kun je de Monster Hunter Rise: Sunbreak DLC spelen?

Voor je denkt dat je meteen na aankoop van deze DLC aan de slag kunt met de game, sorry… dat is niet het geval. Voor deze DLC moet je al heel ver gevorderd zijn in het spel.

Net als bij eerdere Monster Hunters die een ‘ deluxe’-achtige uitvoering kregen, voegt Sunbreak een nieuwe rang toe aan jouw missies. Met andere woorden. Nieuwe, lastigere monsters, maar ook meer uitrustingen om voor te sparen en meer locaties om te ontdekken.

Je krijgt ook opnieuw een niet zo boeiend verhaal. Ja, dat is echte traditie binnen Monster Hunter. Opnieuw is er een monster dat het ecosysteem verstoort en dat jij dus moet opruimen.

Wat echt helemaal top is, is dat je nieuwe karakters leert kennen die echt met je mee kunnen gaan op jouw single player jachten. De AI achter deze karakters is adembenemend goed. Zo goed dat ik bijna zou overwegen om meer offline te spelen dan online.

Ook in de aanvallen zijn kleine wijzigingen. Zo kost het rennen over muren niet langer een wirebug charge. Er zijn nieuwe wirebugs die nieuwe aanvallen mogelijk maken en nieuwe spinnen die handige webben voor je kunnen spannen om zo monsters in een bepaalde richting te forceren tijdens een aanval of vlucht. Met skill swap is het mogelijk om voortaan met twee skills het slachtveld op te gaan en daar te kiezen welke skill je op dat moment het liefst gebruikt.

Conclusie: Monster Hunter Rise: Sunbreak

Ik geef toe, ik ben na de komst van Rise een hunter van de oude garde gebleven. Ik schaamde me er niet voor en vond Monster Hunter Generations Ultimate nog altijd leuker dan Rise. Met de komst van Subreak slaat dit plezier wat over en ben ik Rise veel meer gaan waarderen. Beter dan Generations..? Dat durf ik nog niet volmondig te roepen. Maar met Sunbreak is Rise voor mij wel heel veel leuker geworden.

Let op: De DLC wordt zowel los als in combinatie met de main game verkocht.

Monster Hunter Rise Sunbreak kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.