Arjan Olsder
Arjan Olsder

Per maart 2023 kun je geen Nintendo games meer kopen op de 3DS en Wii U

Wie een mooie digitale spellencollectie heeft opgebouwd op de Nintendo 3DS consoles of de Nintendo Wii U zal binnenkort toch weer op de rommelmarkt moeten zoeken naar games. Per maart 2023 valt het doek voor aankopen in de Nintendo eShop definitief.

Sinds 23 mei is het al niet meer mogelijk om nog geld toe te voegen aan een Nintendo eShop account voor de twee gameconsoles wanneer je met een creditcard werkt. Per 29 augustus verdwijnt die mogelijkheid ook voor de eShop prepaid kaarten die je kunt kopen. Bestaande download codes blijven nog wel werken, voor zover die nog niet zijn geclaimd.

Maart 2023 worden de eShops definitief gesloten. Dat wil zeggen, de mogelijkheid om aankopen te doen en download codes te gebruiken. Wel blijft het nog voor onbepaalde tijd mogelijk om reeds gekochte games en DLC te downloaden. Zo blijven de 1.799 titels op de eShop nog wel beschikbaar. Nintendo sloot in 2019 al de eShop voor de Nintendo Wii console. Het MiiVerse van de Wii U werkt al sinds 2017 niet meer. Dat gedane aankopen beschikbaar blijven is een mooi en sterk gebaar van Nintendo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.