OnePlus 10 Pro en Oppo Find X5 Pro
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Oppo en OnePlus ‘verboten’ in Duitsland

Nokia heeft de Chinese fabrikant BBK Electronics een gevoelige klap uitgedeeld in de rechtbank. Het Chinees-Finse telefoonmerk heeft het voor elkaar gekregen dat in Duitsland alle Oppo en OnePlus smartphones uit de schappen moeten.

Nokia heeft in vier landen een rechtszaak tegen Oppo en dochter OnePlus aangespannen. Oppo zou namelijk niet van plan zijn om voor patenten op 4G en 5G gebied te betalen. Deze patenten zijn in bezig van Nokia. De Duitse rechter beoordeelde dat Oppo onterecht inbreuk maakt op de patenten van Nolia. Als gevolg, meoten de smartphones direct uit de schappen.

Oppo was eerder al ontzet door de rechtszaak vanuit Nokia en gelooft dat ze zelf in haar recht staat. Daarom heeft Oppo, Nokia in 9 landen voor de rechter gedaagd.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.