Logo Meta
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Meta gaat toch niet bouwen in Zeewolde

Toen Meta nog Facebook was, startte de discussie in Zeewolde. Meta was van plan daar een enorm datacenter neer te zetten. Meerdere enorme hallen vol servers aangedreven door stroom van het windmolenpark op een steenworp afstand.

Inwoners en een deel van de politiek werd echter helemaal niet happy van de plannen voor een mega datacenter in het Noord-Hollandse plaatsje. Uiteindelijk heeft Meta nu zelf de handdoek in de ring gegooid. Zonder voldoende draagvlak binnen de lokale omgeving, heeft het bedrijf geen zin om de bouw te starten. De kans is groot dat Meta nu een locatie buiten Nederland gaat zoeken, daar het wel behoefte blijft hebben aan meer en grotere datacenters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.