Logo Meta
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Meta gaat minder personeel aannemen en mogelijk ontslagen doorvoeren

Meta, het moederbedrijf van Facebook, was dit jaar van plan zo’n 10.000 nieuwe werknemers aan te nemen. Dit gaan er maximaal nog 7.000 worden nu Meta, net als andere bedrijven, de gevolgen van de recessie in de VS afwacht.

Zuckerberg heeft niet alleen aangegeven minder nieuwe ontwikkelaars aan te gaan nemen, maar ook de huidige payroll eens goed door te lichten. Hij verwacht dat er best wat werknemers in rollen zitten die eigenlijk niet meer noodzakelijk zijn voor de organisatie. Daarnaast gaat Facebook hogere targets stellen aan haar personeel in de hoop dat mensen op die manier vrijwillig ontslag nemen. De bottomline van Zuckerberg is dat er gewoon harder moet worden gewerkt als je bij Meta op de payroll wilt blijven.

Met deze berichtgeving van Zuckerberg is het maar de vraag of het opgeven van het datacenter in Zeewolde echt wel op basis van het lokale draagvlak is, of dat het een besparing is die nu gewoon even goed uitkomt voor het bedrijf.

Meta is momenteel sterk aan het investeren in haar Metaverse. Zo sterk dat het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar 3 miljard dollar verlies leed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.