TikTok logo
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Merknaam TikTok Music vastgelegd

In de VS heeft TikTok de naam TikTok Music vastgelegd. Deze nieuwe merkregistratie doet veel geruchten opwaaien. Wat zou TikTok van plan zijn? Het lijkt er sterk op dat het sociale netwerk een eigen muziek streamingdienst wilt introduceren.

Het Amerikaanse TikTok is grotendeels een ander bedrijf dat TikTok uit China. TikTok draait in de VS op het platform van Oracle zodat data van gebruikers in de VS gescheiden is van gebruikers in de rest van de wereld om zo de privacy te borgen.

TikTok is al jaren een broedplaats voor nieuwe muziek. Aanstekelijke deuntjes zorgen er vaker voor dat hits de charts in worden geslingerd.

De Amerikaanse tak heeft nu dus de merknaam TikTok Music vastgelegd. ByteDance, het bedrijf achter TikTok in de rest van de wereld, opereert al langer met een eigen muziekdienst. Die gaat schuil onder de naam Resso, maar is veel onbekender dan TikTok. In ieder geval buiten Azië. Het kan goed zijn dat TikTok Music het nieuwe en internationale Resso zal zijn.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.