Italiaanse marktwaakhond beboet Xiaomi, onderzoekt Samsung

Samsung Galaxy S22 Lifestyle

In Italië liggen twee smartphonemerken onder vuur. Het Chinese Xiaomi heeft twee weken geleden een boete gekregen van €3.2 miljoen terwijl Samsung met twee andere bedrijven nu wordt onderzocht.

Samsung Electronics Italia, World Business uit Italië dat refurbished Samsung hardware verhandeld en het Britse Opia dat consumentenpromoties voor Samsung Electronica Italia doet liggen allen onder het vergrootglas van de AGCM, de ACM van Italië. Gisteren haalde de AGCM de kantoren van de drie overhoop in het kader van dit onderzoek.

Het vermoeden van de AGCM is dat Samsung en haar twee partners consumenten onvoldoende voorlicht over het inruilen van smartphones. De campagnes van de drie zouden te hard aansturen op een inruil, zonder dat consumenten voldoende de kans krijgen om goed helder te krijgen wat de restwaarde van de ingeruilde smartphones is.

Het onderzoek is opvallend. We zien wereldwijd dat met name de Chinese smartphonemerken onder vuur liggen. Denk aan Oppo en OnePlus die door een rechtszaak met Nokia in verschillende Europese landen niet meer mogen verkopen. Dat uitgerekend Samsung onder vuur ligt is daarmee verrassend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.