Intel Blockchain Accellerator
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Intel gaat produceren voor MediaTek

MediaTek ken je waarschijnlijk vooral als de producent van chipsets voor smartphones in het lage- en middensegment. De Chinese chipsetproducent heeft nu de samenwerking met Intel opgezocht voor de massaproductie van de door haar ontworpen chipsets.

Voor Intel is dit goed nieuws. Hoewel er een tijd was waarin we Intel chipsets in Android smartphones van merken als Acer tegenkwamen, wist Intel nooit voldoende marktaandeel in mobile te behalen. Het grote Intel kon gewoon niet op tegen Qualcomm en MediaTek.

MediaTek liet tot voor kort al haar chipsets exclusief produceren door TSMC uit Taiwan. MediaTek heeft echter ook behoefte aan productie in de EU en in de VS, waar Intel momenteel fabrieken aan het opzetten is. Met deze stap heeft Intel er een sterke klant bij en wordt MediaTek minder afhankelijk van de relatie met TSMC. Naar verwachting is het nog wel anderhalf jaar wachten voor de eerste MediaTek chipsets daadwerkelijk uit de Intelfabrieken rollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.