VIVO X50 Pro
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

India beschuldigt VIVO van witwassen

Het gaat niet zo lekker tussen China en India. China is boos omdat India onlangs 48 panden van telefoonmaker VIVO doorzocht op verdenking van witwassen. VIVO is onderdeel van BBK Electronics en daarmee het zusterbedrijf van Oppo, OnePlus en Realme.

Bij de invallen op 48 locaties van VIVO, heeft de Indiase overheid 4,7 miljard roepies in beslag genomen. Dit is een kleine 60 miljoen euro. Dit geld is in beslag genomen vanuit 119 bankrekeningen van VIVO.

Op basis van de invallen heeft China laten weten dat het haar bedrijven adviseert om zich zo veel mogelijk aan de lokale wetgeving te houden. Daarnaast laat China weten dat India door haar vele onderzoeken naar Chinese bedrijven een steeds minder interessant land dreigt te worden voor Chinezen om in te investeren.

Eerder lag de Indiase regering ook al overhoop met Xiaomi over een claim dat het bedrijf onterecht $726 wist door te sluizen naar dochterorganisaties in andere landen om op die manier lokale belastingen te ontduiken. Ook verbood India populaire Chinse apps als TikTok en PubG Mobile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.