Logo GadgetGear.nl
Kingston Fury Beast DDR5
Foto van Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Overschotten zullen chipprijzen DDR5 RAM geheugen drukken

Als we de onderzoekers van TrendForce mogen geloven, gaat de prijs van DDR5 werkgeheugen later dit jaar voor het eerst weer omlaag. Tot 5% zelfs.

Na ruim een jaar van stijgende prijzen op de chipmarkten, lijken de voorraden voor het ultrasnelle DDR5 geheugen nu veel te groot te gaan worden. Zowel de oorlog in Oekraïne als de resulterende inflatie gaan er voor zorgen dat er minder vraag zal zijn naar DDR5 geheugen. Het gevolg daarvan is dan ook dat de prijs voor deze producten in het derde kwartaal met maximaal 5% zal klinken.

Daarnaast kent het snelle geheugen nog een uitdaging in de markt. Het is namelijk alleen maar compatible met Intel chipsets uit de Alder Lake series en met AMD chipsets uit de AM5 lijn. Die laatste is zelfs nog niet op de markt verkrijgbaar. De doelgroep voor het geheugen is en blijft voorlopig dus ook nog redelijk klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.