Logo GadgetGear.nl
Resident Evil poster Netflix
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nieuw massa-ontslag bij Netflix

Netflix blijft worstelen met haar ledenaantallen nu steeds meer streamers de markt op komen. Content is king en iedere keer dat een nieuwe streamer in een markt komt, trekt die zijn of haar content eerst weg bij Netflix. Het bedrijf moet dus echt aan de bak om te overleven.

In mei kondigde Netflix wereldwijd al 150 ontslagen aan. Deze maakt gaat er nog eens 300 man uit. Voornamelijk bij Netflix in de VS. Dat is zo’n 4% van het personeelsbestand.

Netflix investeert nog altijd zwaar in eigen content. De dienst wist zelfs de Gameloft titel Asphalt aan haar dienst toe te voegen nadat eigen mobile games niet heel succesvol waren. Daarnaast is Netflix bezig met het lanceren van goedkopere abonnementen op basis van advertenties tijdens het streamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.