Frans bedrijf lanceert Europese mini PC

Blue Jour Kubb

Intel maakte ooit furore met de NUC, maar inmiddels wemelt het van de ultrakleine PC’s. Het Franse Blue Jour voegt hier haar eigen KUBB aan toe. Met één heel belangrijk verschil. Deze mini PC wordt geproduceerd in Europa.

Blue Jour is in staat gebleken om in Frankrijk moederborden naar eigen ontwerp te fabriceren. Ook de assemblage van de machine is iets dat ze in Frankrijk zelf oplossen. Alleen de Intel processor moet nog even uit China komen. Net als het geheugen voor de computer.

Een 100% Europese computer komt met deze stappen dus heel dichtbij.

Eén reactie

  1. Het is natuurlijk niet 100% Europees, aangezien er gewoon onderdelen gebruikt worden uit verschillende delen van de wereld. De fabrikant als organisatie wel. Ik heb even op de site gekeken, en ze hebben een paar zeer mooie concepten. Ziet er echt anders uit. Enige dat ik wel jammer vindt is dat je als OS alleen de keus hebt om Windows te installeren (ook niet Europees trouwens). Had dan ook een Linux-distro als alternatief aangeboden, waarbij de garantie gegeven wordt dat de hardware ook daarvoor geschikt is (niet alle hardware heeft goede Linux-ondersteuning).
    Ook jammer, maar begrijpelijk dat ze vooralsnog alleen voor Intel een moederbord hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.