Apple CarPlay wilt nog meer controle over de auto

Apple CarPlay gaat meer worden dan slechts een infotainment scherm voor in de auto. Apple wil in de nieuwe versies van CarPlay toegang tot nog diepere datalagen van jouw auto.

Zo moet Apple CarPlay onder anderen toegang krijgen tot de rittengeschiedenis. Handig om bijvoorbeeld je kilometerdeclaraties te regelen. Maar bijvoorbeeld ook autoverzekeraars. Zeker wanneer hier informatie bij zit over hoe jouw rijgedrag tijdens de rit is. Apple wilt ook weten hoe de conditie van batterijen, brandstof Airco en andere zaken ervoor staan in de auto.

Hoewel autobouwers met deze integratie in potentie veel nieuwe mogelijkheden kunnen geven aan de Apple gebruikers in hun auto’s, zet Apple CarPlay hiermee de automaker als leverancier van de dashboard ervaring ook verder buitenspel. Het is dus maar de vraag in hoeverre autobouwers echt blij zijn met deze nieuwe stappen. Voor de Apple Gebruiker is het in ieder geval dus wel goed nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.