Arjan Olsder
Arjan Olsder

Smartphone maker Vivo komt naar Nederland

We kenden het merk Vivo al van de reclameborden tijdens het WK. Nu komt het Chinese merk naar Nederland en dat gaat de Nederlandse markt een stuk spannender maken.

De reden dat de komst van Vivo de markt spannender maakt, is omdat dit het vierde merk is van dezelfde fabrikant in Nederland. Ooit betrad fabrikant BBK Electronics Nederland met het merk OnePlus. Enkele jaren later gevolgd door Oppo. Overigens is OnePlus sinds vorig jaar een dochtermerk van Oppo geworden om zo de organisatie iets te vereenvoudigen en de kosten voor deze merken te verlagen.

Iets meer dan een jaar geleden betrad BBK met het merk Realme de Nederlandse markt. Realme is een merk dat zich vooral richt op het leveren van smartphones tegen messcherpe prijzen. Tot nu toe zijn we heel tevreden met de resultaten die we zien onder de vlag van Realme.

Nu komt daar een vierde, premium merk bij. Vivo is namelijk veel meer een concurrent voor Oppo dan voor Realme. Net als Oppo komt Vivo met smartphones in de hele brede prijsband. Dus ultragoedkoop tot ultraduur. 

Oppo weet al jaren te innoveren op cameratechnologie en laadtechnologie. Vivo is meer van de innovatieve concepten. Het merk durft echt nieuwe ideeën te verkennen. Zo is de Vivo V23 bijvoorbeeld van een coating voorzien waardoor het testel in de zon van kleur zal veranderen.  Ook ligt er een patentaanvraag voor een smartphone zonder openingen en knoppen. Alleen een display dus.

Vivo is in thuisland China inmiddels de nummer 1. Daarmee heeft het merk Huawei uit de top gedrukt. Wereldwijd weet het merk ook indruk te maken. Na Samsung en Apple is Vivo de nummer drie wereldwijd. Sinds 2020 zijn de toestellen namelijk ook al in Europa verkrijgbaar en in 2022 zal dat dus ook in Nederland het geval zijn.

Leuk detail is dat BBK Electronics haar smartphones, net als Samsung, vooral in India laat produceren. Dat is inmiddels interessanter dan productie in China. In India heeft BBK in 2021 verslagen als grootste producent. De releaseparties voor nieuwe BKK smartphones in India zijn ook beroemd. Dure popsterren worden overgevlogen naar India om de release van nieuwe toestellen te vieren. Bovendien zijn de toestellen in India door de lokale productie soms honderden euro’s goedkoper dan hier in Nederland. 

Eén reactie

  1. Ik lees hier wat dingen die mij niet bekend waren. Dank daarvoor. Voer om eens verder te gaan lezen hierover. Maar kan deze zin even gefixt worden, want ik snap niet eens wat je hier probeert te zeggen:
    “In India heeft BBK in 2021 verslagen als grootste producent.”

    Heeft BBK een andere partij verslagen of in een verslaggeving aangegeven dat ze de grootste fabrikant waren in 2021?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.