Rust in vrede, lieve iPod

Apple iPod Touch 7

Het was mijn eerste Apple. De eerste iPod met een harddrive in een compactflash card. 4GB aan MP3 muziek. Praktisch mijn hele collectie. Vandaag heeft Apple de stekker uit de iPod getrokken. Op is definitief op…

Apple introduceerde de iPod in oktober 2021. Journalisten die aanwezig waren kregen naast de eerste generatie Apple iPod ook een stapel met 100 CD’s voor in de koffer mee naar huis. Immers kon Apple het niet maken om illegale kopietjes van muziek mee te geven op haar evenement.

De reclame die Apple maakte was legendarisch. Een gekleurde achtergrond. Het zwarte silhouet van een persoon en het silhouet van witte, bedrade oordopjes. Wie wit droeg, had dus een iPod. Het duurde nog best lang voor andere fabrikanten ook witte oordopjes gingen produceren.

Toen de iPhone populair werd, kwam Apple met de iPod Toch. Feitelijk een iPhone zonder GSM/2G ontvangst en een stuk dunner. Het hele portfolio aan iOS apps was compatible met de slanke en snelle iPod. Je zou zelfs kunnen stellen dat de iPod Touch voor velen niet meer was dan een compacte voorloper van de Apple iPad die pas veel later op de markt kwam.

In 2017 besloot Apple al afscheid te nemen van de iPod Shuffle en de iPod Nano. In 2019 kreeg de iPod Touch haar laatste hardware refresh. Nu, in 2022, stopt Apple ook met de productie van de iPod Touch. Wanneer de laatste voorraden verkocht zijn, mag je enkel nog een paar jaar iOS updates verwachten. Maar daarover geen beloften.

Apple iPod kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Apple iPod kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl