Nvidia Geforce Now krijgt M1 app voor Apple

Eindelijk wordt het gemakkelijker om te gamen op jouw nieuwe Mac, zonder lastig te doen met externe GPU kaarten en Thunderbolt behuizingen daarvoor. Geforce Now komt met ondersteuning voor Apple Silicon chipsets.

Voorheen bracht Nvidia al eens een zogenaamde x86 build naar macOS. X86 is de systeemarchitectuur die wordt gebruikt voor Intel gebaseerde systemen. Met andere woorden, de oude generaties Apple hardware.

Sinds Apple Silicon er is, beweegt Apple snel weg van de voor Apple dure Intel chips. Bovendien kan het ontwikkelen van M1 chips er voor zorgen dat Apple voordelen kan behalen ten opzichte van de reguliere PC gebruiker… maar dat gaat wat te ver voor dit artikel.

Waar het om gaat is dat de x86 versie van Geforce Now niet optimaal presteert op Apple M1 hardware. Met de komst van de nieuwe Geforce Now app is de beleving wel optimaal voor Apple gebruikers.

GeForce Now is een game streaming dienst. Dit wil zeggen dat de games op sterke hardware in een datacentrum draaien terwijl de computer enkel de stream vlot hoeft te renderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.