Logo GadgetGear.nl
Xiaomi 12 Pro
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

India legt beslag op gelden Xiaomi

Net Als het Chinese BKK Electronics (Oppo, OnePlus, Realme etc), laat Xiaomi een belangrijk deel van haar smartphones produceren in India. Door onduidelijke betalingen heeft de Indiase overheid nu beslag gelegd op omgerekend €688 miljoen euro.

De beslaglegging volgt op eerdere invallen bij Chinese smartphone fabrikanten eind 2021. Xiaomi zou zich schuldig hebben gemaakt aan het wegsluizen van gelden uit India. Xiaomi zou sinds 2015 gelden overmaken aan drie buitenlandse organisaties, waarvan één onderdeel is van Xiaomi zelf en de andere twee ook indirect. De betalingen zouden verricht zijn onder de noemer royalties. Dat zou volgends Xiaomi ook daadwerkelijk zo zijn omdat voor de productie van smartphones voor patenten moet worden betaald. De Indiase fiscale dienst denkt daar echter anders over.

De inbeslagname zou echter ook een speldenprik richting China kunnen zijn. De twee landen hebben al langer conflicten in het grensgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.