Logo GadgetGear.nl
Ikea Dirigera
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ikea vervangt smart home hub voor Matter ondersteuning

De hele smart home sector lijkt met de komst van Matter als standaard, eindelijk op te breken. Helaas is het wel zo dat niet alle bestaande hardware een upgrade kan krijgen naar deze standaard. Zo ook bij Ikea, waar ze binnenkort met een nieuwe smart home hub gaan komen.

De nieuwe hub krijgt de naam Ikea Dirigera mee. De hub kan met de Ikea smart home producten overweg, maar zou binnenkort dus ook producten van andere merken kunnen aansturen. Zolang ze maar Matter ondersteunen.

Hoewel er al heel wat van deze hubs zijn en er vast nog veel komen, heeft Ikea als winkelketen de kracht om de markt voor dit soort hubs keihard te gaan domineren. Zo wist Ikea ook al een behoorlijk marktaandeel in Zigbee lampen te verwerven en is het merk inmiddels ook enorm in automatische gordijnen en zelfs luchtreinigers. Ikea zal de komende tijd haar assortiment slimme producten nog flink blijven vergroten.

De Ikea Dirigera staat voor eind dit jaar op de planning in de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.