Logo GadgetGear.nl
Warner Games logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gerucht: Gaat Warner Games naar Microsoft of naar Sony

Gamenieuws op maandag. Nu Warner Media en Discovery samengaan, lijkt het erop dat de nieuwe mediagroep haar gamestudios van de hand gaat doen. Zo meld Imran Khan in ieder geval op Twitter.

De game studios die onder de groep vallen zijn onder anderen Rocksteady, Netherrealm en Avalanche Software. De kans is groot dat de studios met de rechten op hun games te koop worden aangeboden.

Binnen de game industrie lijkt vrijwel iedereen interesse te hebben om de studios van Warner Games over te nemen. Van EA tot Take Two en van Tencent tot PubG Corp. Nouja… er is natuurlijk niet zo heel veel meer over van dat landschap. Microsoft heeft met de overname van Activision-Blizzard en Bethesda dé grootmachten allemaal in de pocket terwijl Sony kleine studios om zich heen inlijft. En ook die twee lijken een bod te gaan doen op Warner Games. Daarbij zou het portfolio van Warner zeer goed passen binnen Microsoft, gezien Microsoft geen concurrerende bedrijven bezit ten opzichte van de nieuwe Warner groep. De vraag is wel hoeveel geld er nog in de zakken van Microsoft zit voor haar Xbox divisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.