Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Eerste massa-ontslag bij Netflix

Iedereen die een nieuwe streamer begint, trekt eerst zijn of haar content weg bij Netflix. De grondlegger van streaming media lijkt hierdoor nu echt in de problemen te komen. Als voorzorg ontslaat Netflix nu zo’n 2% van haar personeelsbestand.

Hoewel het vooral banen in Noord-Amerika betreft, laat het wel zien dat de grote rode N in de problemen begint te komen. Daarbij gaat het echt om ontslagen op basis van kostenbesparingen en niet op basis van slecht geleverde prestaties van de betreffende werknemers. De ontslagronde volgt dan ook op het eerste kwartaal waarbij het aantal leden terugliep. Dat was al meteen met 200.000.

Netflix werkt ondertussen ook aan het bieden van livestreams. Op die basis wordt het bijvoorbeeld mogelijk om comedyshows te bekijken. Een andere manier waarop Netflix zich hoopt te gaan onderscheiden is een goedkoper abonnement op basis van reclame. Daar is Disney+ ook al mee bezig. Disney heeft al laten weten dat het voor ieder uur streaming dan 4 minuten reclame zal laten zien. Hoe Netflix de verdeling gaat maken is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.