Acer Chromebook CB317-1H
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

ChromeOS gaat waarschuwen voor laagwaardige USB-C kabels

Als consument heb je het misschien niet meteen door, maar de USB-C standaard omschrijft enkel de vorm van de plug en de plaatsing van de aansluitingen van de verschillende draadjes in de kabel. Er is dan ook een enorm verschil in kabelkwaliteit waar je op het etiket doorgaans niets over leest.

Het gebruik van laagwaardige kabels kan verschillende problemen opleveren. Ten eerste de laadsnelheid. Als een kabel niet veel stroom kan verplaatsen, maakt het niet uit hoe sterk jouw lader is. Jouw smartphone zal gewoon niet vlot opladen. Een ander probleem is de datasnelheid. Het verplaatsen van afbeeldingen en video’s tussen jouw apparaat en jouw computer kan dus veel langzamer gaan dan dat de hardware aan beide kanten aan kan. Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw kabel geen ondersteuning biedt voor displays.

Google’s ChromeOS kan binnenkort meten wat de kwaliteit van de USB-C kabel is. Op basis hiervan zal ChromeOS je waarschuwen dat jouw kabel de prestaties van jouw device beperkt.  Overigens alleen op basis van data-snelheid en display-out ondersteuning. Stroomsterkte zal Google nu nog niet op rapporteren. Toch zit in de code van ChromeOS al wel een flag die de power delivery standaard al wel kan herkennen. Grote kans dat Google dat nog wel gaat toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.