Logo GadgetGear.nl
Huawei Mate X2
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

China: Overheid en staatsbedrijven mogen alleen Chinese computers gebruiken

De interne markt beschermen is belangrijk. In China zetten ze daarom een nieuwe stap. Overheden en staatsbedrijven mogen niet langer computers gebruiken die niet in China worden gebruikt. En dat kan een probleem worden voor merken als Dell, Microsoft en Apple.

Hoewel de producten van deze merken in China worden geproduceerd, zijn het formeel westerse computers. Met deze nieuwe regel moeten naar verwachting zo’n 50 miljoen computers worden vervangen, wat een enorme boost kan geven aan de Chinese hardware producenten als Huawei en Lenovo.

Naast computers, moet ook andere niet-Chinese hardware de komende tijd worden vervangen. Bovendien wilt China ook af van buitenlandse software. Dit kan mogelijk een enorme opsteker zijn voor een merk als Huawei dat al jaren aan HarmonyOS werkt. In theorie zou dat besturingssysteem prima in staat moeten zijn om een Windows of macOS te vervangen. Het app ecosysteem van dat platform is in China immers veel beter dan hier in het westen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.