Oppo Reno 7 Find X5 Lite OnePlus Nord CE 2 5G
Arjan Olsder
Arjan Olsder

ACM komt met certificaat voor prijsvergelijkers van telecom abonnementen

Hoe weet je of een prijsvergelijker op internet wel eerlijk is tegenover jou als gebruiker? Het antwoord is voor nu ‘niet’. Als het aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) ligt, komt daar verandering in.

De ACM introduceert namelijk een certificaat waarmee prijsvergelijkers kunnen aantonen eerlijk hun business te runnen. Om voor het certificaat in aanmerking te komen, moeten prijsvergelijkers laten zien iedere aanbieder gelijk te behandelen, de tarieven en beoordelingen laten zien en inzichtelijk maken hoe het advies voor jou als gebruiker tot stand is gekomen.

Het certificaat gaat de prijsvergelijker eenmalig €4.700 kosten. Uit die kosten wordt het onderzoek gefinancierd, maar ook onderzoek op het moment dat er klachten over de prijsvergelijker binnenkomen. Het kan namelijk wel zo zijn dat prijsvergelijkers het certificaat weer verliezen.

De ACM zal ook voor andere vergelijkingssites met certificaten komen om zo eerlijke sites te belonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.