Zo macOS-vriendelijk zijn de streaming diensten

Ik zit niet heel veel achter mijn MacBook Pro, maar na een verse installatie vroeg ik mij af welke streaming diensten naast een iOS app, ook een macOS app hebben. Immers is een native app heel wat comfortabeler dan dat je iedere keer naar een website moet.

Netflix

Netflix is de grondlegger van de streaming industrie. Op mijn PC heb ik al jaren de Netflix app staan, waarmee ik doorgaans een net wat betere beeldkwaliteit krijg. Voor macOS heeft de grote N geen budget uitgetrokken. Als gebruikers wordt je verwezen naar de site of naar jouw iOS device.

HBO Max

HBO Max heeft wel een MacOS app, maar de dienst is zo nieuw dat je ook een nieuwe Max nodig hebt. De MacOS App is alleen te downloaden met macOS 11 in combinatie met minimaal een M1 processor. Mijn mijn Intel MacBook Pro 2017 zit ik dus nog vast aan de browser.

Disney+

Ook Disney+ heeft geen app gemaakt voor macOS. Sterker nog. Wanneer je in de App Store naar Disney+ zoekt, krijg je de aanbeveling om Prime Video te downloaden.

Prime Video

Amazon blijkt de enige te zijn met een app voor oudere macOS hardware. Binnen no-time ben ik op een mooie, hoge resolutie aan het streamen. Wat een comfort!

De Nederlandse streamingdienstcn

We hebben ook nog snel even naar het Nederlandse streaminglandschap gekeken. Helaas is geen enkele Nederlandse streamer te vinden op macOS. Alles moet dus via de browser.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.