Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Ring Glass Break Sensor

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Reageert keurig op gebroken glas
  • Gemakkelijk te koppelen
  • Gemakkelijk te installeren
  • Low profile ontwerp

THE BAD

Misschien heb je er ook een hekel aan. Die plakkertjes die je op ruiten moet plakken zodat een alarmsysteem kan herkennen of de ruiten eraan gaan voor een inbraak. Je hebt er veel nodig en het schoonmaken van ramen is altijd een ellende. Bij Amazon’s Ring pakten ze het anders aan met de Ring Glass Break Sensor.

Unboxing

Qua unboxing is het niet heel spannend. In de doos zit één Ring Glass Break sensor. Daar heb je genoeg aan om glas binnen een radius van 7,5 meter te kunnen beschermen. In veel gevallen zul je dus aan één sensor genoeg hebben om een complete ruimte te beveiligen.

Ontwerp

Wat opvalt aan veel van de sensoren in de Ring Alarm Kit, is dat ze echt heel mooi, strak ontworpen zijn. De Ring Glass Break sensor is qua ontwerp echter een beetje ‘gewoontjes’. Gewoon weer een ronde schijf die lijkt op een rookmelder. Wel lekker low profile, maar niet heel inspirerend.

Misschien denk je trouwens dat we een vieze sensor uit de doos hebben gehaald. Of dat de sensor snel vies is geworden na het plaatsen op de muur. Helaas betreft het een drukfout van Ring. De viezigheid die je ziet zijn in het echt inktspatten. Voor onze test namen we niet de moeite om hem om te wisselen, maar dat is wel de service die je zou krijgen vanuit jouw verkoper en/of Ring.

De test

De Ring Glass Break sensor hoeft natuurlijk maar één ding te doen, maar hoe gaan we dat testen? We hebben er weinig behoefte aan om onze eigen ramen in te gooien. Gelukkig hadden we nog een glas met een drukfout erop, waar niemand echt uit wilde drinken. Dat konden we dus missen als kiespijn.

Zoals je in de video bij dit verhaal ziet, reageert het Glass Break Alarm keurig op het glas dat ik stuk gooi op de vloer. Wel met enige vertraging. Op dat gebied merken we dus dat de sensor een microfoon is die een opname eerst in de cloud moet laten analyseren alvorens de conclusie te trekken dat er wat aan de hand is.

De opvolging vanuit het alarm is overigens super. Ik wordt keurig gebeld en in de app zie ik ook precies wat er aan de hand is. Ring is op dat gebied erg krachtig.

Conclusie Ring Glass Break Sensor

De Ring Glass Break Sensor heeft iets vertraging in het registreren en analyseren van het geluid van brekend glas. Toch weet de sensor brekend glas te herkennen en mij als eigenaar direct op de hoogte te stellen van een mogelijke inbraak. Precies wat ik van de sensor verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.