Marktplaats Logo
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Marktplaats stopt met ‘gelijk oversteken’

Het had dé oplossing moeten zijn om oplichting via het platform tegen te gaan, maar dat is niet gelukt. Marktplaats heeft besloten te stoppen met haar ‘gelijk oversteken’ dienst.

Met gelijk oversteken kreeg de verkoper pas zijn of haar geld op het moment dat de koper het product had ontvangen. Op die manier probeert de dienst sinds 2017 een eerlijkere verkoopplaats te zijn voor gebruikte spullen. Gelijk oversteken was gebaseerd op escrow diensten zoals veelal in het zakenleven worden gebruikt. In de praktijk blijkt het echter nog heel goed mogelijk vanuit, met name kopers, om anderen op te lichten.

Marktplaats zegt wel met een alternatief te komen. Daarbij krijgt Marktplaats ook inzicht in wat de verkoper heeft verzonden. Zo kan de dienst checken of dat inderdaad overeenkomt met de advertentie, voordat de verkoper zijn of haar geld krijgt. Deze dienst is echter nog in ontwikkeling.

Eén reactie

  1. Die gelijk oversteken dienst sloeg eigenlijk nergens op. De verzender kreeg betaald als een pakketje aankwam. Dat kon dus ook een pakketje met troep zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.