Amac heeft moeite met relatie met Apple

Amac positioneert zichzelf al jaren als dé Apple reseller van Nederland. Afgelopen week werd bekend dat de winkelketen een miljoen moest afschrijven op haar webshop doordat Apple steeds strenger wordt richting haar resellers.

De keten heeft er al jaren last van dat nieuwe Apple hardware eerst beschikbaar komt op Apple’s eigen webshop en pas later bij de Amac vestigingen ligt. De keten was altijd ‘premium reseller’, maar gaat nu ‘premium partner’ worden. Daarmee neemt Apple niet alleen meer controle over de inrichting van de winkels, maar ook de webshop. Hierdoor moest de winkelketen een investering van een miljoen afschrijven op de nieuwe website, die net was opgeleverd.

In een verslag van Fans love Brands op Retailtrends komt naar voren dat Amac eindbaas Ed Bindels stevige discussies met Apple heeft gevoerd, maar ook moet accepteren dat hij als wederverkoper aan het kortste eind zal trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.