Logo GadgetGear.nl
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Overstappen op Apple? Dit is wat je moet weten

Als het gaat om Apple vs. PC of Apple vs. Android zijn we hier op de redactie besluiteloos. Ieder platform heeft zijn sterke en zwakke kanten. Als je de overstap gaat maken naar Apple, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Het Apple ecosysteem

Als er één ding is dat Apple vanaf het begin goed doet, is dat het Apple ecosysteem optuigen. Heb je een MAcBook en een Android smartphone, moet je heel wat handelingen verrichten om contacten en data te verplaatsen tussen je devices. Heb je een iPhone en een MacBook, dan is de samenwerking vlekkeloos. Wil je content op jouw TV weergeven? Met een Apple TV aan jouw TV weet je zeker dat alles moeiteloos zal werken. Op het gebied van samenwerking van producten scoort Apple enorm veel punten.

Doordat de hoeveelheid hardware keuzes relatief beperkt is, heb je nog een voordeel. Namelijk de software updates. MacOS en iOS worden doorgaans vele jaren onderhouden. Door de beperkte hardware profielen mag je verwachten dat deze besturingssystemen altijd vlekkeloos zullen draaien. Hier op de redactie zeggen we ook weleens dat Windows / Android vergeleken kan worden met een motorfiets terwijl Apple meer een driewieler. Met Android en Windows heb je veel aan te passen en kun je keihard gaan, maar qua betrouwbaarheid kun je van die driewieler altijd op aan.

Hierdoor ligt de restwaarde van Apple producten dan ook een stuk hoger, totdat ze door Apple zelf worden afgeschreven. Een iPad zonder software updates zal steeds minder apps kunnen draaien, net als een MacBook met Intel chipset binnenkort. Apple bepaalt dus in zekere zin wanneer jouw hardware naar het grof vuil mag.

Reparaties

Hoewel Apple producten door de beperkte hardware keuzes doorgaans erg hoog staan aangeschreven om hun betrouwbaarheid en kwaliteit, gaat er wel eens iets kapot, of wordt je geconfronteerd met software functies die niet of deels niet meer beschikbaar zijn. Gelukkig zijn er steeds meer reparateurs die beschikken over originele Apple componenten om jouw hardware te herstellen. Voorbeelden zijn Apple reparateurs als MacBook reparatie Rotterdam en iPhone reparatie Rotterdam. Er zijn ook nog altijd vele reparateurs die met andere componenten proberen jouw hardware te herstellen. Apple probeert het goede functioneren van niet-officiële componenten veelal tegen te gaan. Het is dus altijd belangrijk om een reparatiedienst te vragen of ze beschikken over originele Apple componenten. Lees ook altijd de reviews van reparateurs om zeker te zijn of jouw dure Apple hardware in goede handen is en laat je zeker niet leiden door de prijs. Voor een paar euro verschil kun je heel veel spijt krijgen.

Heb jij nog andere tips, tops of flops voor mensen die op Apple willen overstappen? Zet ze vooral bij de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.