Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Je smartphone opladen met 240 Watt over USB-C

Oppo laat tijdens het MWC weer de nodige nieuwe technologie zien die we de komende jaren van het merk kunnen verwachten. Terwijl concurrent Honor net haar eerste smartphone heeft gepresenteerd die met 100 Watt kan opladen, laat Oppo 240 Watt laadtechnologie zien.

Traditioneel ie Oppo een erg innovatieve speler in de smartphone markt. Veel innovaties die Oppo vroeger ontwikkelde, zagen we in de praktijk debuteren bij sterke concurrenten als Huawei. Denk bijvoorbeeld aan introductie van de periscoopcamera. Tegenwoordig lijkt Oppo de technologie toch vooral bij zichzelf te houden. Het merk is inmiddels enorm gegroeid qua marktaandeel. Mede door de samensmelting met dochter OnePlus.

Tijdens het MWC toont Oppo twee nieuwe laadtechnieken. Wie absolute snelheid zoekt, kan met Oppo’s 240W SuperVOOC op de hoogste snelheid haar smartphone en/of tablet opladen. Een 4.500mAh batterij zou op deze manier volledig geladen zijn in 9 minuten.

Dat die technologie nog niet optimaal vriendelijk is voor smartphonebatterijen bewijst Oppo ook. Ze introduceren gelijktijdig namelijk 150W SuperVOOC met battery health engine. Dit laatste stukje technologie zorgt ervoor dat jouw batterij niet alleen snel kan opladen, maar ook lang meegaat.

Tenslotte laat Oppo haar nieuwe 5G CPE T2 zien. Een WiFi router voor thuis op basis van 5G. In veel landen is dit al dé manier om snel internet naar het buitengebied te brengen. Ook hier in Nederland verwachten we de komende jaren best voor van 5G op dit gebied, nu de bandbreedte op het 5G netwerk steeds beter wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.