Logo GadgetGear.nl
Windows 11 Logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Microsoft gehackt, wat is het gevolg?

Microsoft heeft vandaag toegegeven gehackt te zijn. Bij de hack op een account van een werknemer heeft hackersgroepering Lapsus$ broncode buitgemaakt. Dezelfde hackersgroep hackte eerder Samsung en Nvidia.

De hackersgroepering is er in geslaagd om delen van de broncode van Bing Search, Bing Maps en Cortana in handen te krijgen. Welke delen ze precies in handen hebben gekregen, is nog niet duidelijk. De kans dat persoonsgegevens van gebruikers zijn gelekt is, op basis van de omschrijving, nihil. De kans is wel aanwezig dat de hackers nu meer inzicht hebben in algoritmen en technologieën. Deze informatie kunnen ze zelf gebruiken of doorverkopen. Zo kan het voor SEO bedrijven bijvoorbeeld interessant zijn om te weten hoe je klanten bovenaan krijgt bij zoekopdrachten op deze platformen, maar ook voor van het internet afgesloten landen om zo zelf sterke zoekmachines op te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.