Arjan Olsder
Arjan Olsder

KVK: Groei webshops stagneert

Het lijkt erop dat het Nederlandse webshoplandschap aan het verzadigen is. Tenminste, dat is wat we horen vanuit de Kamer van Koophandel. Daar zijn in vergelijking tot februari 2021, 42% minder nieuwe webshops ingeschreven.

Hoewel het percentage erg hoog ligt, zit de markt niet helemaal stil. Die overige 58% een nieuwe inschrijvingen, betreffen nog steeds 1.868 ondernemers die afgelopen maand besloten met een webshop te starten. De afname komt mogelijk ook door het einde van de pandemie die in zicht is. Tijdens de pandemie besloten veel mensen om vanuit huis een nieuw bedrijf te starten. Een webshop is dan redelijk gemakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.