Nothing OS
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Krijgt de Nothing Phone (1) een under screen camera!?

De Nothing Phone (1) zal de eerste smartphone worden van het nieuwe merk van ex-oprichter van OnePlus Carl Pei. Iets dat niet heel verrassend was nadat de geruchtenmolen vorig jaar al op stoom kwam.

Nothing OS

Hoewel er aardig wat geruchten gaan over de specs, deelde Nothing, zoals gewend, uiteraard extreem weinig. Alleen een screenshot van het nieuwe Nothing OS dat qua iconen wel een heel klein meetje op Oppo’s ColorOS lijkt. Oppo is het dochterbedrijf van BKK Electronics en het moederbedrijf van OnePlus, het vorige bedrijf waar Carl Pei smartphones ontwikkelde. Net als bij OxygenOS van OnePlus, is ook de belofte van Nothing OS dat het enorm snel moet zijn. Oftewel, dat het weinig extra druk legt op Android.

Nothing OS

QualComm

Ook liet Carl Pei weten dat de nieuwe smartphone een Qualcomm chipset gebruikt. Bij de oprichting van OnePlus gebruikte Carl Pei ieder jaar de nieuwste en snelste Qualcomm chipsets en niets anders. De strategie was om dat voor een bodemprijs in de markt te zetten. Dat is wat we nu ook wel verwachten van de Nothing Phone (1). Alleen Xiaomi is momenteel aan het prijsvechten, dus er is ruimte in de markt.

Waar zit de selfie camera!?

En dan nog iets dat opviel aan de screenshot van Nothing OS. Namelijk dat de screenshot geen gaatje voor de selfiecamera laat zien. Nu laat iedere screenshot die je op Android maakt geen camera-gaatje zien. Dus dat zou de reden kunnen zijn. Het zou ook kunnen dat Carl gaat stunten door als één van de eersten gebruik te maken van een under screen camera. Maar dat zou wel echt een enorme stunt zijn van het piepjonge merk. Bij de Nothing Ear(1) was het design van de headset bijzonder opvallend in de markt. Zeker in combinatie met het prijskaartje. We hopen dan ook dat Carl ons gaat verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.