Gerucht: Apple werkt aan iaas service

iPhone 12

Na Saas en Paas, mogen we volgends geruchten binnenkort ook de iaas verwachten. De iPhone as a Service. Apple zou intern werken aan een abonnementsmodel voor de iPhone.

Bloomberg meldt dat Apple eind dit jaar iPhones en iPads op basis van een abonnement zou willen aanbieden. Tegen een vast maandelijks tarief mag je gebruik maken van de hardware, die na afloop weer terug gaat naar Apple. Je zou het dus ook een lease kunnen noemen.

Met name first adopters zullen baat hebben bij het abonnement. Jouw iPhone wordt dan bij het uitkomen van een nieuw model meteen vervangen. Voor Apple is het een interessante reststroom. Die kan de hardware opnieuw in een abonnement uitzetten, als occasion verkopen of, in het slechtste geval, recyclen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.