Logo GadgetGear.nl
Fairphone 2
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Fairphone 2 ontvangt na 7 jaar Android 10

Iemand moet de recordhouder zijn als het gaat om lang ondersteunen van Android hardware. En het Nederlandse Fairphone lijkt hierin behoorlijk vasthoudend te zijn. Na een kleine zeven jaar ontvangt de FairPhone gewoon nog een OS update van het merk.

Fairphone 2

De Fairphone 2 kwam met Android 5 op de markt. De hardware blijkt echter nog prima in staat om Android 10 te draaien. Deze is via de Fairphone Updater app naar binnen te trekken op het toestel. Formeel zou Android 10 helemaal niet geschikt zijn voor de chipset van deze smartphone. Echter krijgt het merk al jaren hulp van haar community om nieuwere Android versies geschikt te maken voor oudere chipsets. Hoewel Android 10 niet de nieuwste meer is, is het wel zo dat alle populaire apps ondersteuning bieden voor Android 10. Hierdoor kan de FairPhone 2 nog jaren mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.