Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dyson Zone beschermt gehoor en luchtwegen

Even lekker in je eigen zone nemen. Dat nemen ze bij Dyson wel heel serieus. Met de Dyson Zone beschermt Dyson gebruikers tegen omgevingsgeluid en vervuilde lucht wanneer je buiten bent.

Steden blijven groeien en het klimaat blijft veranderen. Ook hier in Nederland hebben we steeds vaker last van smog, en dan hebben we het nog niet over de snelheid waarmee infectieziekten zich tegenwoordig via de luchtwegen kunnen verplaatsen. De afgelopen zes jaar ontwikkelde Dyson aan de nieuwe Dyson Zone.

Om een persoonlijke luchtreiniger te ontwikkelen, heb je een plek nodig waar een luchtstroom wordt binnengelaten en gefilterd. Doe je dit aan de voorkant, zoals bij gasmaskers, dan bouw je een constructie die nogal wat ondersteuning nodig heeft van banden om het hoofd. Dit terwijl mondkapjesdragers zich doorgaans juist storen aan al die bandjes.

Dyson plaatst daarom de luchtfiltering op de oren. En om te zorgen dat je nog iets kunt horen van de buitenwereld, is dat op oorschelpen van een hoofdtelefoon. Die zelf dan weer ruisonderdrukking levert.

Het ontwikkelproces bij Dyson

Om de luchtstroom vanuit de oorschelpen te regelen, heeft Dyson een vizier ontwikkeld. Deze kanalyseert de luchtstroom van de Dyson Zone richting de mond en neus. Dit vizier wordt magnetisch op haar plaats gehouden, zodat het ook gemakkelijk te verwijderen is. Dan kun je de hoofdtelefoon alleen voor muziek en gesprekken gebruiken.

De releasedate en verkoopprijs van de Dyson Zone zijn nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.