Xiaomi 12 Pro
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Xiaomi 12 Series

We mochten er vorige weel al even mee spelen. Dé series waarin Xiaomi qua fotografie een andere stap zet dan andere merken. Niet zo veel mogelijk megapixels op een beeldsensor proppen, maar een zo groot mogelijke sensor met zo groot mogelijke pixels om een goede foto bij slecht licht te kunnen schieten.

De Xiaomi 12 Series lanceert meteen al met drie modellen. De Pro is de topper uit de series, waar de 12X de lite variant in de series is. Bij alle toestellen heeft Xiaomi een deal met Google gesloten om je bij aankoop 3 maanden gratis YouTube Premium mee te geven.

Xiaomi 12X
Xiaomi 12X

Het eerste dat overigens opvalt in het ontwerp van de Xiaomi 12 Series is het camera-eiland. Dit is in hokjes opgedeeld. Een beetje wat we kennen vanuit het slide ontwerp van de productpresentaties die Xiaomi organiseert.

Waar bij de Oppo Find X5 series alleen het topmodel met de snelste Qualcomm chipset komt, biedt Xiaomi al heel wat meer mogelijkheden. Bij Xiaomi zijn zowel de 12 Pro als de 12 uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 chipset uitgerust. De goedkopere 12X komt met de Snapdragon 870.

Iets anders dat opvalt in de series, is dat de hele series wordt voorzien van een Amoled Dot Display met een A+ DisplayMate rating en TrueColor ondersteuning achter Gorilla Glass Victus. De displays zijn ook gecertificeerd voor HDR 10+, Dolby Display en SGS Eye Care. Voor de 12 en 12X gaat het om een 6,28 inch FullHD+ display. Die van de Pro is groter.

Xiaomi 12
Xiaomi 12

Het geluid van Samsung komt van AKG, het geluid van Xiaomi komt van Harman/Kardon. AKG en Harman/Kardon zijn beide fabriekjes van Samsung die bekend staan om hun kwaliteit. De speakers zijn gecertificeerd voor Dolby Atmos.

De hele serie wordt geleverd met MIUI 13. De nieuwste versie van MIUI die Xiaomi eerder dit jaar heeft gelanceerd.

Xiaomi 12 Pro

We mochten vorige week al even in de Hermitage rondlopen met de Xiaomi 12 Pro in de hand. Zoals gezegd, kiest Xiaomi er voor het eerst voor om een zo groot mogelijke beeldsensor in het toestel te plaatsen. In dit geval de Sony IMX707 die we nog niet eerder in een smartphone zijn tegengekomen. Met een formaat van 1/1.28 valt er meer licht op, waardoor je in potentie een betere foto kunt vastleggen, waardoor je langer, minder ruis zou moeten hebben en ook een scherpere beeldopname. De main camera heeft toch nog een opnameformaat van 50 megapixels.

Naast een grotere beeldsensor, heeft Xiaomi ook een nieuwe AI toegevoegd die ze ProFocus noemen. Daarbij legt de software zich beter toe op het scherp vastleggen van objecten. Er zit een Ultra Night Mode in die video’s bij weinig licht moet verbeteren en AI Cinema moet videomakers veel creatieve mogelijkheden bieden.

Xiaomi 12 Pro
Xiaomi 12 Pro

Het display van de Xiaomi 12 Pro is met 6,73 lekker groot en draait op WQHD+ resolutie. Het display schakelt tussen 1Hz en 120Hz, wat een zeer energiezuinige beleving moet opleveren. Bijzonder is hoe Xiaomi in het pro model met audio omgaat. Twee tweeters en twee woofers in plaats van twee full-range speakers, wat we normaal in een smartphone tegenkomen.

Jouw apparaat met 120 Watt opladen. Menig laptop kan daar nog niet meer overweg. De Xiaomi 12 Pro is de eerste smartphone die deze enorme snelheid kan hanteren. De accu meet 4.600 mAh en is in 18 minuten vol. Draadloos laden kan met 50 watt. Of 10 watt omgekeerd laden.

Prijzen

De Xiaomi 12 Pro is verkrijgbaar in twee varianten, 8GB+256GB, 12GB+256GB, en is beschikbaar vanaf 1099 euro. De Xiaomi 12 is verkrijgbaar in drie varianten, 8GB+128GB, 8GB+256GB, 12GB+256GB, en is beschikbaar vanaf 899 euro. De Xiaomi 12X komt in twee varianten, 8GB+128GB, 8GB+256GB en zal beschikbaar zijn vanaf 699 euro.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.