OnePlus 10 Pro
Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus 10 Pro 5G gelanceerd voor Europa en Amerika

OnePlus opende haar livestream vandaag met een soort sharktank, of Dragons Den zoals we het programma hier kennen. In de spotlight Christine die haar bedrijf OnePlus vertegenwoordigt. Ze onderstreept nog even dat het merk al 8 jaar bestaat om vervolgens een strakke pitch neer te zetten voor de Red Cable Club en natuurlijk de OnePlus 10 Pro.

OnePlus laat met trots zien dat het afgelopen jaar 10 miljoen smartphones verkocht. Dat was het jaar van de OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro. Ook het eerste jaar dat we een Hasselblad camera in een OnePlus tegenkwamen.

Design

Als het om smartphonedesign gaat, gaat het natuurlijk om de achterkant van een smartphone. Bij deze release is het enorme camera-eiland kenmerkend voor het toestel. Het is een prominent deel van het ontwerp van de achterkant van de OnePlus 10 Pro.

OnePlus 10 Pro

Wat op foto/video niet goed te zien is, is hoe OnePlus het glas voor de rest van de achterkant heeft ontworpen. Zowel bij de zwarte als de groene versie geeft het glas het idee van geanodiseerd aluminium, maar dan net iets matter. En omdat het glas is, minder krasgevoelig. Je moet het echt even zien om het effect goed te ervaren.

Spierballenvertoon

Terug naar de lancering en ja, we gaan het zo over dat enorme camera-eiland hebben. Eerst even de chipset. Zoals we inmiddels gewend zijn van OnePlus draait de flagship series op dé snelste chipset van dit moment. De Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Voor gamers levert deze chipset de Adreno 730 GPU die op dit moment ook de snelste is die je zal tegenkomen. Opslag? UFS 3.1, dus ook snel. Net als het werkgeheugen. De samenstelling loopt van 128GB opslag met 8GB RAM tot 512GB opslag met 12GB RAM.

OnePlus 10 Pro

Entertainment

OnePlus legt in dit toestel een 120Hz display met HDR10+ ondersteuning en een piekhelderheid van 1.300nits. Er is gekozen voor een gebogen AMOLED display met een doorsnede van 6,7 inch. Keurig omringd met stereo speakers. Het display draait overigens op een resolutie van 1440 x 3216 pixels. Dat is 525 pixels per inch.

OnePlus 10 Pro

Hasselblad for Mobile 2.0

Huawei introduceerde ooit met trots een dobbelsteen-vormig camera-eiland met Leica. Ook OnePlus kiest nu met Hasselblad voor deze opstelling, maar laat er geen gras over groeien. De één zal het schaamteloos noemen, de ander trots. Het camera-eiland beslaat echt een groot deel van de achterkant van het toestel om op die manier veel ruimte te maken voor camera-technologie. OnePlus is de eerste die hier out of the box denkt en dat is op z’n minst interessant te noemen.

Voor videomakers levert dit camera-eiland 8K prestaties op met een snelheid van 24 fps. Op 4K kun je zelfs met 120fps filmen. De camera’s filmen in HDR en zijn elektronisch gestabiliseerd wanneer je op FullHD filmt. Overigens kun je op FullHD filmen met 240fps. Opnemen kan ook in movie mode, wat volledige controle geeft over zaken als ISO-waarden. Met de LOG files is het mogelijk om achteraf gemakkelijk colorgrading toe te voegen.

OnePlus 10 Pro

Maar terug naar fotografie. Daar is Hasselblad immers groot in geworden. De main camera is een 48 megapixel model met een f/1.8. Je krijgt een 8 megapixel telefotolens en een 50 megapixel 150-graden ultragroothoekcamera. De hardware komt van Sony, maar de beeldverwerking komt van Hasselblad. Hasselblad leverde voor de camera’s namelijk de kleurkalibratie, maar dat niet alleen. Het merk levert ook de nodige filters aan om die traditionele Hasselblad beelden mee te schieten. Heel stiekem kun je op GadgetGear.nl al wat reivews vinden waarvan de beelden met de OnePlus 10 Pro camera zijn geschoten.

Snellader

In de OnePlus 10 Pro ligt een 5.000mAh batterij. Het betreft een VOOC batterij in twee delen. Hierdoor kun je hem met de meegeleverde 80 Watt SuperVooc lader in 32 minuten opladen. Draadloos kun je laden met 50 Watt.

Beschikbaarheid

Wil je de OnePlus 10 Pro al even voelen? Zaterdag 2 april opent de OnePlus pop-up store in Westfield Mall of the Netherlands. Het toestel zelf ligt dinsdag 5 april in de winkel. OnePlus heeft ook geluisterd naar de kritieken op de prijsstelling van de 9-Series. Met de nieuwe prijsrange is het toestel voor velen een stuk betaalbaarder geworden en dat was ook voor ons een aangename verrassing van het merk 🙂

  • 8 GB RAM | 128 GB opslagruimte | Volcanic Black | €899
  • 12 GB RAM | 256 GB opslagruimte | Volcanic Black | €999
  • 12 GB RAM | 256 GB opslagruimte | Emerald Forest | €999

OnePlus Buds Pro Radiant Silver

OnePlus zal naast de OnePlus 10 Pro ook de OnePlus Buds Pro Radiant Silver in de schappen leggen. Een nieuwe uitvoering van de zwarte Buds Pro die afgelopen jaar werden geïntroduceerd.

OnePlus vs. Oppo

OnePlus durft ook de vraag te beantwoorden of OnePlus niet teveel op Oppo begint te lijken nu ze een dochter van Oppo is. OnePlus garandeert dat OxygenOS een eigen uitstraling blijft behouden alsmede exclusieve functies die niet beschikbaar zullen zijn voor Oppo’s ColorOS. De basis van de twee zijn hetzelfde.

De meest opvallende toevoeging in OxygenOS is de nieuwe shelf. Een soort van tweede notificatiebar die je omlaag kunt slepen, maar dan met handige widgets. Ook voor gamers zijn veel toevoegingen aan OxygenOS die exclusief zijn aan OnePlus.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.