Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple onthult gloednieuwe Mac Studio en Studio Display

Vandaag heeft Apple Mac Studio en Studio Display geïntroduceerd, een gloednieuwe Mac-desktop en display. Mac Studio draait op M1 Max en de nieuwe M1 Ultra, de krachtigste chip ter wereld voor een personal computer, aldus Apple.

“We zijn enorm enthousiast over Mac Studio en Studio Display, een geheel nieuwe Mac-desktop en display”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Mac Studio luidt een nieuw tijdperk in voor de desktopcomputer. Hij draait op M1 Max of M1 Ultra en is ongelooflijk snel, heeft uitgebreide aansluitmogelijkheden en een compact design waarmee gebruikers alles binnen handbereik hebben. En Studio Display, met zijn schitterende 5K Retina-scherm en de beste combinatie van camera en audio in een desktopdisplay ooit, vormt absoluut een klasse apart.”

Mac Studio

Mac Studio biedt veel aan gebruikers die de grenzen van hun creativiteit willen oprekken: revolutionaire prestaties, een breed scala aan aansluitmogelijkheden voor randapparatuur en een modulair systeem waarmee gebruikers de perfecte configuratie kunnen samenstellen.

Revolutionair desktopontwerp aangedreven door Apple silicon

Dankzij de kracht en efficiëntie van Apple silicon verlegt Mac Studio de grenzen van wat een high-end desktopcomputer kan doen. Elk element in Mac Studio is ontworpen om M1 Max en M1 Ultra optimaal te laten presteren. Het resultaat: ongekende kracht en mogelijkheden in een apparaat dat gewoon op je bureau past.

Mac Studio, gemaakt van één aluminiumextrusie, heeft een oppervlakte van slechts 40 cm² en een hoogte van nog geen 10 cm, waardoor hij heel weinig ruimte inneemt en perfect onder de meeste displays past. Daarnaast heeft Mac Studio een innovatief koelsysteem dat ongelooflijke prestaties mogelijk maakt. In dit unieke systeem van tweezijdige ventilatoren, luchtstroomkanalen op een uitgekiende plek en meer dan 4000 gaatjes in de achterkant en de onderkant van de behuizing wordt de lucht langs de interne componenten gevoerd, zodat de krachtige chips koel blijven. En dankzij de efficiëntie van Apple silicon is Mac Studio zelfs tijdens de zwaarste taken muisstil.

Prestaties met M1 Max en M1 Ultra

Mac Studio draait op M1 Max of M1 Ultra en heeft ongelooflijk snelle CPU’s en GPU’s, meer centraal geheugen dan welke andere Mac ook en nieuwe mogelijkheden die buiten bereik van elke andere desktopcomputer liggen. Met M1 Max kunnen gebruikers hun creatieve workflows naar een hoger plan tillen. En voor wie nog meer rekenkracht nodig heeft, is er M1 Ultra: de volgende enorme sprong voorwaarts voor Apple silicon, die Mac Studio adembenemend snel maakt. M1 Ultra bouwt voort op M1 Max en beschikt over een gloednieuwe UltraFusion-architectuur die twee M1 Max-chips met elkaar verbindt. Zo ontstaat er een System-on-a-Chip (SoC) dat ongekende snelheid en mogelijkheden biedt met 114 miljard transistors, het hoogste aantal ooit in een chip van een personal computer volgens Apple.

Studio Display

Het gloednieuwe Studio Display past perfect bij Mac Studio en is ook prima geschikt is voor elke andere Mac. Het is een ongeëvenaard display met een schitterend 27-inch 5K Retina-scherm en fantastische camera en audio – het soort geïntegreerde ervaring waar Mac-gebruikers dol op zijn.

Slank aluminium ontwerp

Studio Display heeft een prachtig all-screendesign met smalle randen en een stijlvolle, slanke, volledig aluminium behuizing vol geavanceerde features. Met de ingebouwde standaard kan de gebruiker het display tot 30 graden kantelen. Daarnaast heeft Studio Display een uitvoering met een kantelbare en in hoogte verstelbare standaard. Deze is bovendien voorzien van een contragewichtarm, zodat je het gewicht van het display niet voelt als je het verstelt. Het display is daarmee geschikt voor allerlei soorten werkplekken. Verder is er ook een uitvoering met VESA-montageadapter verkrijgbaar, waarmee het display in horizontale of verticale stand kan worden geplaatst voor nog meer flexibiliteit.

Schitterend 27-inch 5K Retina-display

Studio Display heeft een 27-inch 5K Retina-scherm met meer dan 14,7 miljoen pixels, een helderheid van 600 nits, een brede kleurweergave (P3) en ondersteuning voor meer dan een miljard kleuren, zodat beelden in spectaculair detail tot leven komen. Door de True Tone-technologie wordt de kleurtemperatuur automatisch op de omgeving afgestemd, zodat er een natuurlijker beeld ontstaat. Dankzij de toonaangevende antireflectie­coating is er ongelooflijk weinig spiegeling, zodat het prettiger kijken en makkelijker lezen is. En voor werkplekken met veel licht, bijvoorbeeld als er zonlicht naar binnen komt, heeft Studio Display een uitvoering met innovatief glas met nanotextuur. Dit glas werd voor het eerst gebruikt in Pro Display XDR en verstrooit het licht voor minimale reflectie en tegelijkertijd optimale beeldkwaliteit.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De nieuwe Mac Studio en Studio Display zijn vanaf vandaag te bestellen via apple.com/nl/store en in de Apple Store-app. Vanaf vrijdag 18 maart worden ze bezorgd bij klanten en zijn ze verkrijgbaar in bepaalde Apple Stores en bij erkende Apple resellers.

Mac Studio is verkrijgbaar vanaf € 2329. Aanvullende maatwerkopties zijn te vinden op apple.com/nl/store.

Studio Display is verkrijgbaar voor € 1779. Aanvullende technische specificaties, onder meer over het glas met nanotextuur en diverse uitvoeringen van de standaard, zijn te vinden op apple.com/nl/store.

Eén reactie

  1. “Het is een ongeëvenaard display met een schitterend 27-inch 5K Retina-scherm en fantastische camera en audio – het soort geïntegreerde ervaring waar Mac-gebruikers dol op zijn.”

    Dit kunnen jullie toch niet weten? Of hebben jullie vooraf al een exemplaar kunnen testen? Of is het gewoon een gekopieerd PR-praatje van Apple?

    Het scherm vind ik er wel mooi uit zien, maar ik zou het niet gebruiken omdat het geen ondersteuning heeft voor AdobeRGB wat voor mijn belangrijkste opdrachtgever nog steeds de norm is.

    De studio zelf vind ik te lomp om op mijn bureau te hebben staan. Had liever gezien dat ze daar een grotere kast van gemaakt hadden zodat daar de optie bestond om bijvoorbeeld een tweede scherm en derde te kunnen koppelen, extra opslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.