Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple komt met de krachtigste en meest veelzijdige iPad Air ooit

Vandaag heeft Apple de nieuwe iPad Air geïntroduceerd, die is uitgerust met de Apple M1-chip: een enorme sprong voorwaarts qua prestaties. iPad Air is verkrijgbaar in verschillende prachtige nieuwe kleuren en voorzien van de nieuwe ultragroothoekcamera aan de voorkant met Middelpunt voor natuurlijkere videogesprekken. Deze iPad heeft een USB-C-poort met tot 2x hogere overdrachtssnelheden en de Cellular-modellen ondersteunen razendsnel 5G. En dat allemaal vanaf dezelfde betaalbare prijs. Dankzij de geavanceerde camera’s en het feit dat iPad Air geschikt is voor de nieuwste accessoires, hebben gebruikers zoals contentcreators, gamers en studenten nog meer mogelijkheden tot creativiteit, productiviteit en expressiviteit. De nieuwe iPad Air is vanaf vrijdag 11 maart alvast te bestellen en ligt vanaf vrijdag 18 maart in de winkel.

“Gebruikers zijn dol op iPad Air met zijn geweldige prestaties en veelzijdigheid in een handzaam formaat, of het nu gaat om een student die tijdens een college uitgebreid aantekeningen wil maken, een contentcreator die aan een groot project werkt of iemand die een game met zware graphics speelt”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Dankzij de baanbrekende M1-chip, de ultragroothoekcamera aan de voorkant met Middelpunt en supersnel 5G is iPad Air nu krachtiger, handiger en gewoonweg leuker dan ooit.”

M1 tilt de prestaties van iPad Air naar een hoger niveau

De baanbrekende M1-chip in iPad Air geeft de prestaties van zelfs de zwaarste apps en workflows een enorme boost. Tegelijkertijd is hij enorm energiezuinig en zorgt hij ervoor dat de batterij de hele dag meegaat.1 De 8-core CPU is tot 60 procent sneller en de 8-core GPU levert tot 2x snellere grafische prestaties vergeleken met de vorige iPad Air. Samen met de CPU en GPU maakt de 16-core Neural Engine geavanceerde machine learning-features mogelijk, waarmee er voor gebruikers een wereld opengaat. Meerdere 4K-videostreams bewerken, games met zware graphics spelen, een ruimte in 3D inrichten, realistischere augmented reality (AR): dankzij de prestaties van de M1-chip kunnen gebruikers nu meer met hun iPad Air doen dan ooit.

12-MP ultragroothoekcamera aan de voorkant met Middelpunt

De 12-MP ultragroothoekcamera aan de voorkant met Middelpunt zoomt automatisch in en uit zodat gebruikers in zicht blijven, ook als ze rondlopen. Wanneer anderen erbij komen zitten, zoomt de camera automatisch uit. Zo past iedereen in beeld en valt er niemand buiten het gesprek. Middelpunt maakt het nog gemakkelijker om contact met elkaar te houden, of je nu videobelt met familie of vrienden of iPad gebruikt voor afstandsonderwijs. Nu ook iPad Air voorzien is van Middelpunt beschikken alle iPad-modellen over deze mooie functie.2

Met de 12-MP groothoekcamera aan de achterkant van iPad Air kunnen gebruikers scherpe foto’s en 4K-video maken, documenten scannen en verbluffende AR-ervaringen beleven. En omdat je met iPad Air de hele foto- en videoworkflow kunt afhandelen – vastleggen, bewerken én delen – is het een ongelooflijk veelzijdige mobiele studio die je overal mee naartoe kunt nemen.

Supersnel 5G en geavanceerde aansluitmogelijkheden

Dankzij de snellere mobiele internetverbinding kunnen klanten met iPad Air onderweg nog meer gedaan krijgen. Met 5G kan iPad Air onder ideale omstandigheden topsnelheden van wel 3,5 Gbps halen.3 Met ondersteuning voor eSIM en Wi-Fi 6 biedt iPad Air enorm veel flexibiliteit voor internettoepassingen, zoals bestanden vanaf allerlei locaties openen, back-ups maken en contact houden met collega’s, vrienden en familie.

De USB-C-poort is nu tot 2x sneller dan de vorige generatie, waardoor je gegevens met een snelheid van wel 10 Gbps kunt overzetten en grote foto- en videobestanden importeren nog sneller gaat. Via deze poort kun je iPad Air aansluiten op allerlei USB-C-accessoires, zoals camera’s, externe schijven en beeldschermen met een resolutie van maximaal 6K.

All-screendesign met het Liquid Retina-display en Touch ID

De nieuwe iPad Air staat bekend om zijn dunne en lichte design en is verkrijgbaar in een prachtig scala aan kleuren: spacegrijs, sterrenlicht, roze, paars en nu ook in schitterend blauw. iPad Air is voorzien van een 10,9-inch Liquid Retina-display voor een indrukwekkend beeld, met 3,8 miljoen pixels en geavanceerde technologieën, waaronder een helderheid van 500 nits, volledige laminering, een breed kleurengamma (P3), True Tone en een antireflectiecoating.

Met de nieuwe horizontale stereospeakers in combinatie met het Liquid Retina-display is films kijken op iPad Air een geweldige ervaring. En met het vertrouwde Touch ID, ingebouwd in de knop aan de bovenkant van iPad Air, kunnen gebruikers gemakkelijk en veilig hun iPad Air ontgrendelen, inloggen bij apps of betalen met Apple Pay.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De nieuwe iPad Air kan vanaf vrijdag 11 maart worden besteld op apple.com/nl/store en via de Apple Store-app in 29 landen en regio’s, waaronder de VS. Vanaf vrijdag 18 maart ligt het device in de winkel.
De Wi-Fi-modellen van iPad Air zijn verkrijgbaar vanaf €698,50 en de Wi-Fi + Cellular-modellen zijn er vanaf €868,50. De nieuwe iPad Air is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, sterrenlicht, roze, paars en blauw met een capaciteit van 64 GB of 256 GB.

2 reacties

  1. Verrassend, ik dacht dat deze iPad Air trager zou worden dan de vorige iPad Air.
    Dit nieuwsbericht leest trouwens als een PR-bericht.

    1. Hi Fred. Yep bij elke introductie is het sneller en mooier. En inderdaad is het grootste deel van de tekst overgenomen uit het persbericht. De echte superlatieven en borstklopperij en is er uit. Wat een ipad is hoeft niemand meer uitgelegd te worden. Wel dat er weer een nieuwe is. Zodra ik m kan testen volgt er een review. Hoe werkt t nu echt; met welke Apple pencils; is het geschikt voor teams etc. Wat zou jij willen weten in de review?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.