Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Android desktop modus gevonden in Android 13

Huawei’s EMUI, Motorola’s Ready For, Samsung’s Dex. Allemaal namen voor Android desktop modus dat inschakelt wanneer je een smartphone aan een TV of monitor hangt. Dat lijkt nu de standaard te worden.

Ook bij Oppo en OnePlus zagen we sinds Android 12 al een desktop modus, wanneer je de smartphone in developer modus zet. Een geliefde functie dus. En heel eerlijk, het is de manier waarop we soms zelfs artikelen voor GadgetGear.nl publiceren wanneer we ergens in een hotel zitten. Onze visie is dan ook dat dit weleens de Chromebook zou kunnen vervangen omdat je voor vrijwel alle dagelijkse computertaken voldoende rekenkracht en opslag in je broekzak hebt zitten.

In Android 13 lijkt Google de desktop modus voor Android nu de standaard te gaan maken. Daarbij neemt Google de taakbalk van Android 12L op als de standaard taakbalk voor desktopmodus. Daarmee worden de layouts voor tablet en computer dichter naar elkaar getrokken.

De nieuwe functies werden gevonden door Michaal Rahman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.