Amazon Logo
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Amazon vermindert haar activiteiten in Rusland

Amazon kondigde vandaag aan ook haar activiteiten af te bouwen in Rusland. Net als bij Microsoft, zijn veel Russische bedrijven die afhankelijk zijn van de clouddiensten van de Amerikaanse gigant.

Amazon heeft dan ook een klantenstop in Rusland afgekondigd. Met andere woorden, er worden geen nieuwe klanten meer in behandeling genomen, maar bestaande klanten kunnen zaken blijven doen over het cloud netwerk van de gigant.

Wanneer Amazon en Microsoft zouden besluiten hun clouddiensten af te sluiten voor Russische gebruikers, zouden vele organisaties in Rusland compleet instorten. Hoewel veel organisaties ongetwijfeld een back-up hebben, kost het tijd om de benodigde infrastructuur op te bouwen.

Daarnaast is er het risico dat bedrijven daarmee meer en meer naar Chinese infrastructuur migreren, waardoor het Russische internet verder wordt afgesloten van het westen. Daarmee lopen westerse organisaties op de lange termijn hun omzetten uit de Russische markt kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.