Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amazon heeft MGM ingelijfd voor Prime Video

Waar verschijnt de nieuwe James Bond op de streamers? We weten nu dat dit Amazon’s Prime Video zal zijn. Amazon heeft de filmstudio’s van MGM (Metro Goldwyn Mayer) ingelijfd en daarmee bezit genomen van het MGM portfolio.

Daarmee vallen de rechten op 4.000 films en 17.000 afleveringen van TV series in handen van Amazon. De verwachting is dat Amazon deze content zo snel mogelijk weg zal trekken bij netwerken als Netflix om zo meer exclusiviteit in haar Prime Video portfolio in te bouwen.

Het portfolio van MGM bestaat naast de James Bond films ook uit Robocop, Stargate, Tom Raider, Rocky en Vikings. Amazon heeft ruim acht miljard dollar op tafel gelegd voor deze overname. Met deze overname lijken alle grote Hollywood filmstudio’s nu gebonden te zijn aan een streaming dienst.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.