Logo GadgetGear.nl
Nvidia GTC 1080 Ti
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Overname ARM door NVIDIA gaat toch niet door

Na een overnametraject van 17 maanden, wordt bekend dat de overname van ARM door NVIDIA toch niet door zal gaan. De overname zou de grootste in de chipindustrie ooit worden en het nieuwe NVIDIA als directe concurrent voor AMD in de markt zetten.

Het is de tegenwerking door overheden die de bedrijven heeft doen besluiten om de overname af te blazen. NVIDIA had Softbank, de huidige Japanse eigenaar, al een voorschot van 1,3 miljard dollar gegeven. Dat voorschot is NVIDIA kwijt. Als alternatief plan gaat Softbank de stap zetten om ARM naar de beurs te brengen. De verwachting is dat ARM met een beursgang tot 70 miljard dollar op zal leveren.

ARM levert ontwerpen voor processors aan vrijwel alle grote fabrikanten ter wereld. Met de overname door NVIDIA waren overheden bang dat de prijzen van de ARM ontwerpen flink omhoog zouden gaan en dat de ontwerpen voor minder organisaties beschikbaar zouden blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.