Intel Blockchain Accellerator
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Intel koopt Israëlische chipmaker

Hoewel we de laatste jaren vooral schreven over dat Intel bedrijfsonderdelen verkocht, is het bedrijf nu zelf op overnamepad gegaan. Het bedrijf is bezig de Israëlische chipmaker Tower Semiconductor over te nemen.

Tower Semiconductor heeft expertise op het gebied van RF, energie en sensor chips en bedient de mobiele, automotive en energiemarkt. Hiermee krijgt Intel een aantal nieuwe technologieën in huis, waarmee het merk zich actief kan onderscheiden op de markt. Hoe dat precies vormgegeven gaat worden, gaan we voorlopig nog niet zien. De overname gaat naar verwachting zo’n 12 maanden duren. Onder de overname valt ook de Tower Semiconductor locatie in Italië. Europa heeft het versterken van haar chipindustrie ten opzichte van China en de VS hoog op de agenda staan. Het is dus de vraag of de EU op deze Amerikaanse overname zit te wachten.

In totaal zal Intel $5.4 miljard op tafel leggen voor de overname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.