Google Pixelbook Mockup
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google levert scholen informatie over herstel van Chromebooks

Hoe repareerbaar is een bepaald model Chromebook? Wat heb je nodig om zo’n herstel uit te voeren? Waar haal je de onderdelen vandaan? Hoe kun je een reparatie zelf uitvoeren? Voor scholen in de VS geeft Google nu antwoord op deze vraagstukken.

Met deze campagne springt Google alvast in het op right to repair. Een vraagstuk dat binnen en buiten de VS steeds belangrijker wordt. Scholen kunnen nu op een speciale portal inloggen om herstelinformatie te krijgen voor de Chromebooks die door leerlingen worden gebruikt. Ook levert Google informatie over hoe je zelf reparaties kunt uitvoeren, waar je onderdelen en gereedschappen kunt kopen. Dit kan scholen en leerlingen enorme besparingen opleveren. Daarnaast is het een duurzamere manier om met de hardware om te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.