Logo GadgetGear.nl
Intel Blockchain Accellerator
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gaat Intel’s nieuwe processor de beschikbaarheid van GPU’s verbeteren?

De afgelopen weken lijken de prijzen van GPU’s weer flink te dalen. Door de populariteit van GPU’s in crypto mining, is het al geruimte tijd lastig om GPU’s te kopen, terwijl menig gamer ze ook hard nodig hebt. Intel stapt nu de mining markt in met een speciale processor die enkel gemaakt is voor mining. Een stap die goed kan zijn voor Intel en voor de gamer.

Intel Blockchain Accellerator

De Intel chip zou per watt 1.000 keer effectiever minen dan een traditionele GPU zoals die nu massaal in crypto mining worden ingezet. Daar de stroomrekening voor crypto minders de grootste kostenpost is in het mining proces, is dit erg goed nieuws voor iedereen die dit professioneel doet.

Specifieke crypto processors zijn nog verre van mainstream. Intel zal snel met partners de eerste Intel Blockchain Accellerator chips op de markt brengen. Hoe snel en hoe groots de beschikbaarheid gaat zijn is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.